Home > Buitenland > De stroom verzwakt, het lichtpuntje trilt
BuitenlandColumn

De stroom verzwakt, het lichtpuntje trilt

Dit verhaal “Lichtpuntje…” van Taleb Ibrahim is een hoofdstuk uit zijn derde boek ‘Vragen’. Alle verhalen in dit boek, net als ‘Lichtpuntje…”, geven antwoorden op moeilijke levensvragen.

Vertaling: Rehab Shaker

Ik weet dat zij alles wat ik doe meekrijgen. Ik weet ook dat die dingen op meer dan één plaats terechtkomen. Daarom houd ik mijn bewegingen onder controle en de hele tijd zit ik te glimlachen. Zo begrijpen zij dat het me niks kan schelen, hun organisatie niet, hun gevangeniscellen niet. Ik ben gestopt met lopen. Zo denken ze dat ik me niet druk maak.

Maar ik verveel me. Daarom ben ik toch weer gaan lopen. De ruimte is beperkt. Daarom dwalen mijn ogen af, naar de lichttrilling. Dat is waar ze zich met al hun kracht en intelligentie achter verbergen. Dat weet ik zeker. Wat ik me afvraag: waarom vinden ze dat zo nodig Blijkbaar is het nodig, want anders hadden ze me niet hier vastgezet, op een plaats waar niemand binnengaat, niemand komt en waaruit niemand ontsnapt. Ik sla met mijn schoen op de ijzeren deur. De gevangenbewaarder schreeuwt van ver: “Wat wil je?”

Taleb Ibrahim
Taleb Ibrahim is journalist and radiomaker at RNW Media. He is a coordinator for all Syrian affairs on hunasotak.com website and for Syrian partners and stakeholders in the region. Taleb is also a manager 'Ma3akom satellite channel'. He wrote four books: "Refugee - From Arbel to Amsterdam" (novel), "Ray of sunshine" (stories), "Quistions" (stories) and ''Contaminate words'' (poetry).