Home > Buitenland > Waarom Palmyra veel meer is dan een verwoeste archeologische trekpleister
BuitenlandCultuur

Waarom Palmyra veel meer is dan een verwoeste archeologische trekpleister

We hoorden vorig jaar over de Syrische stad Palmyra. Deze stad, ook wel bekend als de stad van Duizend Zuilen, werd voor 80 procent vernietigd vanwege de oorlog in Syrië. Maar wat weten we over Palmyra? Wat betekent de archeologie en wie heeft deze stad geregeerd? Waar bevindt het zich?

Zenobia, een krachtige Syrische vrouw, was de koningin van Palmyra. Zij leidde met haar man Uzaina (Odaenathus) een opstand tegen het Romeinse Rijk en slaagde erin het grootste deel van het Syrische land vanuit Palmyra te beheersen. Palmyra ligt in het centrum van Syrië, dichtbij de stad Homs Na de dood van haar man leidde Zenobia de legers van het koninkrijk Palmyra tot een invasie van Egypte en Klein-Azië. Kort daarna versloeg de Romeinse keizer Aurelianus haar en haar familie. Ze werden meegenomen naar Rome, waar Zenobia in mysterieuze omstandigheden snel overleed.

Glorie, kracht en ambitie

De naam Zenobia komt oorspronkelijk van de Aramese naam Bat Zbai (de dochter van Zebi). In het Latijn was zij bekend als Julia Aurelia Zenobia en in het Grieks als Septima Zenobia. De Arabieren kennen de naam als Zainab. Zenobia beweerde dat ze een Ptolemeïsche afkomst had en dat ze verwant was aan Cleopatra. Ze heeft het jodendom tot op een bepaald niveau in haar leven omarmd, aangezien ze het eens was met de christelijke leringen van Paulus.

belal islim
Belal Islim is a Syrian refugee journalist in the Netherlands. He is 28 years old. Belal has BA in media / Faculty of Media - University of Damascus. He also has Master in Business adminstration / Syrian Virtual University. Belas has worked as a journalist and website manager and lectruer at the Aleppo University \ Faculty of Education.